Spectaculaire wending bij WNBA All-Star Game 2024: Team WNBA triomfeert verrassend

• Arike Ogunbowale schittert met 34 punten.
  • Het WNBA-team wint verrassend de All-Star Game 2024.

Eulerpool News·

Team WNBA beleefde tijdens de All-Star-show van dit jaar wat kenners van de scene al zouden kunnen omschrijven als een bekend script. Na hun underdog-rol in 2021 waren de speelsters opnieuw niet als favorieten getipt – een achterstand van 6,5 punten leek hen voorbestemd. Maar ook deze keer verrasten ze iedereen. Hoewel ze aan het begin van het eerste kwart grotendeels achterstonden, hield Team WNBA de wedstrijd spannend. Pas door een grandioze tweede helft van Arike Ogunbowale slaagden ze erin de rollen om te draaien en met 117-109 te winnen. De MVP van de All-Star-wedstrijd van 2021 bleef puntloos in de eerste helft, maar draaide na de pauze helemaal op en scoorde indrukwekkende 34 punten in de laatste 20 minuten. Ogunbowale, die opnieuw tot MVP van de wedstrijd werd uitgeroepen, raakte in het derde kwart zes van haar tien schoten, leverde bovendien vier assists en twee steals. Zo transformeerde het team een achterstand van twee punten bij de rust in een comfortabele voorsprong van negen punten. Maar de show ging verder: in het vierde kwart zette de speelster van de Dallas Wings nog drie driepunters neer, waarbij haar laatste treffer het record voor de meeste punten in een All-Star-wedstrijd op ongelooflijke 32 bracht. Ter verduidelijking: ze scoorde meer punten in één helft dan welke speelster dan ook vóór haar in de gehele wedstrijd. Maar Ogunbowale was niet de enige die schitterde. Vijf speelsters van Team WNBA bereikten dubbele cijfers. Nneka Ogwumike legde de basis voor de overwinning door acht van haar 14 punten in het eerste kwart met gebruikelijk efficiënte treffers te maken. Kelsey Mitchell maakte indruk door haar doorzettingsvermogen naar de korf en een buzzer-beater in het derde kwart, die haar teamgenoten het veld op deed stormen. Allisha Gray, de ster van de avond, scoorde 16 keer, waaronder tien vrije worpen en vijf steals, terwijl Team USA in totaal 15 punten door balverlies incasseerde. Bovendien droeg Angel Reese bij aan de overwinning door nog een double-double te behalen met 11 punten en 10 rebounds – ook al wordt deze prestatie uiteindelijk niet opgenomen in de officiële statistieken.