Arsenal loistaa kauden toiseksi viimeisessä valmistavassa ottelussaan vakuuttavalla 4-1 voitolla Leverkusenista.

• Trainer Arteta saa arvokkaita oivalluksia ennen Valioliigan alkua.
  • Arsenal voittaa Bayer Leverkusenin 4:1 toiseksi viimeisessä valmisteluottelussa.

Eulerpool News·

FC Arsenal palasi tyylillä Emirates Stadiumille keskiviikkoiltana ja voitti Bundesliigan mestarin Bayer Leverkusenin 4-1. Maalit tekivät Oleksandr Zinchenko, Leandro Trossard, Gabriel Jesus ja Kai Havertz. Tämä ottelu oli kauteen valmistavan kauden toiseksi viimeinen harjoitusottelu, ja valmentaja Mikel Arteta käytti tilaisuutta hyväkseen saadakseen lisää tietoa ennen Valioliigan avausottelua Wolvesia vastaan. Erityisesti vasemman laidan hyökkäys kiinnitti huomiota, sillä se ei ollut toiminut yhtä sujuvasti kuin oikea laita Granit Xhakan siirron jälkeen Leverkuseniin kesällä. Zinchenkon liike vasemmalta puolustajalta keskikentälle oli viime kaudella usein ennakoitavissa ja haittasi Arsenalia, kun taas Trossard ei omaa samanlaista nopeutta kuin Gabriel Martinelli uhataakseen puolustuslinjoja samalla tavalla. Leverkusenia vastaan käytettiin kuitenkin hienovaraisesti muokattua strategiaa: Trossard sijoittui syvemmälle hyökkäysten alkaessa, mikä mahdollisti Zinchenkon toimimisen leveämmillä ja edemmillä alueilla. Tämä muutos johti myös ukrainalaisen avausmaaliin. Hyökkäyksessä Arsenal vakuutti puolustavalla prässipelillään, mikä ei ainoastaan tuonut Trossardin maalin, vaan myös lisäsi kilpailua hänen ja Martinellin välillä. Tulevissa kauden otteluissa on mielenkiintoista nähdä, miten oikea ja vasen laita kehittyvät, erityisesti kun uudet hankinnat kuten Riccardo Calafiori ovat pelivalmiita. Gabriel Jesus ja Kai Havertz kilpailevat keskushyökkääjän paikasta. Jesus oli valtaosin avauskokoonpanossa valmistavissa otteluissa ja vaikutti terävältä, kun taas Havertz loisti viime kauden toisella puoliskolla 13 liigamaalilla, joista kahdeksan keskushyökkääjänä. "Heidän yhteispelinsä on ilmeistä ja toimii erittäin hyvin yhdessä", kommentoi Arteta Jesuksen ja Havertzin yhteistyötä. "Nämä yhdistelmämahdollisuudet vasemmalla puolella antavat meille enemmän vaihtoehtoja ja kilpailu on kovaa." David Rayan, William Saliban, Bukayo Sakan ja paluun tehneen Declan Ricen osallistuminen viimeiseen harjoitusotteluun osoitti Arsenalin valmiuden kauden alkuun. Raya puolusti maalia koko 90 minuuttia, kun taas kenttäpelaajat pelasivat kumpikin yhden puoliajan. Erityisesti Saka vaikutti löytäneen jo muotonsa, mikä herättää toivoa vahvasta kauden aloituksesta. Toinen puoliaika tarjosi faneille myös katsauksen Arsenalin lupaaviin nuoriin lahjakkuuksiin Myles Lewis-Skellyyn ja Ethan Nwaneriin. Molemmat esittivät vaikuttavia suorituksia, joita Arteta kommentoi myönteisesti. "Jos he jatkavat samaan malliin, ei ole väliä, tulevatko he akatemiasta vai ovatko he hankittuja toisesta seurasta", sanoi Arsenal-valmentaja.