Spektakulär vändning vid WNBA All-Star Game 2024: Team WNBA triumferar överraskande

• Team WNBA vinner överraskande All-Star Game 2024.
  • Arike Ogunbowale glänser med 34 poäng.

Eulerpool News·

Team WNBA upplevde vid årets All-Star-Show det som experter redan skulle kunna kalla ett förutsägbart manus. Efter att ha varit underdogs år 2021 var spelarna återigen inte favorittippade – ett underläge på 6,5 poäng verkade vara förutbestämt. Men även denna gång överraskade de alla. Trots att de till stor del låg under i början av första kvartalet höll Team WNBA matchen spännande. Först genom en fenomenal andra halvlek av Arike Ogunbowale lyckades de vända utvecklingen och vinna med 117-109. MVP från All-Star-matchen 2021 var poänglös under den första halvleken, men efter paus tog hon verkligen fart och gjorde imponerande 34 poäng under de sista 20 minuterna. Ogunbowale, som återigen utsågs till MVP för matchen, träffade sex av sina tio skott i tredje kvartalet, bidrog dessutom med fyra assists och två steals. Så förvandlade laget ett tvåpoängsunderläge i halvtid till en komfortabel nio-poängsledning. Men showen fortsatte: I fjärde kvartalet satte Dallas Wings-spelaren ytterligare tre trepoängare, varav det sista skottet ökade rekordet för flest poäng i en All-Star-match till otroliga 32. För tydlighetens skull: Hon gjorde fler poäng i en halvlek än någon spelare före henne har gjort under hela matchen. Men Ogunbowale var inte den enda som glänste. Fem spelare i Team WNBA nådde tvåsiffriga poäng. Nneka Ogwumike lade grunden för segern genom att göra åtta av sina 14 poäng i första kvartalet med sin sedvanligt effektiva träffprocent. Kelsey Mitchell imponerade med sitt genomträngningsförmåga till korgen och en buzzer-beater i tredje kvartalet, som fick hennes lagkamrater att storma planen. Allisha Gray, kvällens stjärna, gjorde 16 poäng, inklusive tio straffkast och fem steals, medan Team USA totalt tappade 15 poäng genom bollförluster. Dessutom bidrog Angel Reese till segern genom att göra ytterligare en double-double med 11 poäng och 10 returer – även om denna prestation i slutändan inte influerar de officiella statistiken.